16 de set. 2012

FEDERALISTES, PER DIR ALGUNA COSA


No entenc per què ser socialista del PSC equival a voler ser federalista. Si sóc socialdemòcrata, per què he de renunciar a exercir el socialisme dins un Estat català? No són pas antagònics. El que val és el credo sociopolític, independentment del país on el senti i l’apliqui. O és que els socialistes francesos o alemanys ho són menys, de socialistes, perquè no són espanyols?

Diguem-ho clar: el federalisme de Pere Navarro és simplement una excusa. Rebutja el sobiranisme no perquè veu en l’Estat federal una alternativa a l'Estat propi per via de la independència, sinó perquè no se sent prou identificat amb l’aspiració de Catalunya de reeixir com a nació, aquella amb més antigor que totes les ideologies que es fan i es desfan, i amb pòsit i mèrits per assolir la suprema categoria sobirana. 

En Pere Navarro i els seus coreligionaris haurien de saber que, si realment volen un Estat federal, la seva primera feina és reclamar un Estat que ho sigui, i no engreixar l’Espanya unitària. Si el seu federalisme fos sincer, podrien combregar amb molts postulats de la nova era del president Mas. Malauradament, són federalistes, per dir alguna cosa, i així justificar l’oposició a l’emancipació nacional.

2 comentaris:

  1. montse16/9/12

    Al PSC sempre ha tingut la C de més, ara però els hi cau definitivament. Ens han enganyat durant anys marejant la perdiu amb el federalisme, quants anys necessiten per començar a impulsar-ho?, au va! És d’agrair però que per fi el PSC es tregui la màscara. Si aconseguin la secessió, i tant debò sigui pel bé d’aquests dos grans pobles que son Espanya i Catalunya quedarà esborrats de l’escenari polític. Ens mereixem un altra tipus de politics, uns i altres.

    ResponElimina
  2. El PSC sempre ha estat sotmès al PSOE. En el seu moment (i parlo del primer temps de la democràcia), els socialistes van optar per no ser alternativa al PSOE per evitar que aquest s'instal·lés pel seu compte a Catalunya, amb sigles pròpies. El resultat ha estat que el PSC ha quedat absorbit i despersonalitzat.

    ResponElimina