13 de set. 2010

ESTAT ARTIFICIAL

Artur Mas –ha dit- que prioritza l’enfortiment de la nació catalana a un estat creat “artificialment”. La nineta del seus ulls és el concert econòmic a l'alçada del país Basc i Navarra amb el qual s’hi vol emmirallar. De ben segur que no l’obtindrà, de ben segur que ja s’ho pensa. Malgrat això, és l’arma que té a les eleccions per demostrar que juga fort.

El concert econòmic dels territoris forals és un privilegi històric que no és fàcilment exportable a Catalunya. El TC ja ha establert la diferenciació dels drets històrics i els límits d’aplicació. A més, el concert obriria la caixa del trons per a altres comunitats si és concedís a Catalunya. València vindria immediatament al darrere.

No li perdono al Sr. Mas, líder d’un partit que s’autoanomena nacionalista, que cregui que constituir un Estat propi, la màxima aspiració de tota nació, sigui una cosa “artificial”, és a dir, “no natural”. Hauria de veure que és consubstancial a tota nació tenir un estat que la representi plenament, sense intermediaris, sobiranament. Contràriament, la nació esdevé un concepte folklòric, de cartró pedra, de Port Aventura.

En Felip Puig en dóna una de calenta; l’Artur Mas, una de freda. L’ambigüitat de Convergència és crònica. Que s’ho facin mirar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada