3 d’ag. 2012

EL PACTE FISCAL NO DEIXA VEURE EL BOSC


Venim dient alguns “tenim pressa”. I no és una frase, és una necessitat. Si Espanya és rescatada, començarà la intervenció en tot l’àmbit de les autonomies. El primer que es perdrà serà allò que des de l’òptica del govern central sigui superflu o ja tingui una resposta o alternativa a Madrid. Si som rescatats, haurem de dir adéu a determinades competències transferides; adéu a la diversitat per anar a parar dins el sac general; adéu a la cultura diferent; adéu a les polítiques d’immersió; adéu a la representació exterior; adéu a la televisió pública catalana. Ah, i per suposat, adéu a la proposta d’un pacte fiscal inviable en un Estat sense diners i intervingut per la Unió Europea.

Al seu torn, si Catalunya és rescatada per Espanya, encara que l'Estat no ho sigui per Europa, podria passar quelcom semblant, tal vegada amb menys impacte o ingerència, però amb més indignitat: el motor d’Espanya, el país que suporta l’espoli fiscal, l’autonomia històrica, estaria rebent l'extrema unció i dictant el testament “in articulo mortis”.

El Govern de la Generalitat està badant. Ha de marcar, ja, pit i territori. Que s’oblidi del programa electoral de CiU, absurd i inassolible. Les branques no li deixen veure un bosc que està a punt de ser talat pels llenyataires de Madrid si abans no ho ha fet la troica. 

2 comentaris:

  1. Un article , que resumeix clarament la situació, un article que ens està donant un toc d'atenció, un article que ens adverteix, en fi, més clar!

    ResponElimina
  2. Estem tots esperant...sense fer res

    ResponElimina