4 de set. 2010

EL PSC SE LA JUGA

En el Tribunal Constitucional que va resoldre els recursos contra l’Estatut d’autonomia de Catalunya hi havia els sectors progressista i conservador, uns atributs que, d’antuvi, ja feien endevinar el resultat de la sentència.

El PSC també funciona en forma de binomi: el sector catalanista i el sector espanyolista o no-nacionalista, més PSOE, per entendre’s. Amb el TC poca cosa s’hi podia fer des de la ciutadania; en canvi, amb un partit que aspira governar Catalunya i que reforça les llistes amb polítics més ben vistos a Espanya (dixit Corbacho i companyia), fent mans i mànigues per trobar equilibris i compensacions a la balança, aquí sí que el PSC se la juga. Juga amb foc fora de l’àrea metropolitana, en un moment en què empeny la força sobiranista o, sense embuts, la independentista.

El PSC engega la defensa pròpia i la del PSOE. El sector catalanista serà, altre cop, una entelèquia, més tenint en compte, segons els sondejos, que els socialistes hauran d'actuar des de l'oposició. El conseller Castells ho sap, i s'acomiada d'aquest futur gris fosc.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada