5 de juny 2010

NO APTE PER A CAMALEONS

La finalitat d'aquest bloc és donar llum als meus pensaments, criteris i opinions. Miraré d'explicar com veig les coses en àmbits com la societat, el país, el territori i l'urbanisme. A partir d'aquestes premisses, faré propostes i suggeriments per a les coses més properes, per si li serveixen a qui en tingui la responsabilitat de l'execució -cosa molt difícil d'acceptar- o per a crear estat d'opinió -si tinc la complicitat dels visitants del bloc-.

També hi haurà espai per formular queixes en relació amb allò que al meu entendre cal corregir o capgirar. No podré passar per alt la denúncia de les actituds esbiaixades i els mals usos i abusos comesos sobre els béns comuns.

Hem de recuperar determinades actituds ètiques que sovint deixem en l'oblit. En poso dues: la noblesa i la racionalitat. Si diem com som, haurem d'actuar com hem dit que som: ja no podrem ser camaleònics.

1 comentari:

  1. Anònim16/6/10

    M'alegro sincerament que hagis decidit obrir un espai d'opinió personal. No només cal tenir una veu crítica, sinó fer-la sentir als quatre vents. Espero que no defalleixi la teva necessitat de parlar clar, sense embuts i de manera convincent. T'animo a recórrer altres webs d'opinió per a dir-hi la teva, remoure consciències i col•laborar amb el teu granet de sorra en despertar un col•lectiu (temps enrera anomenada "societat civil") totalment endormiscada, qui sap si tocada per una certa indiferència fruit de la resignació. Vivim temps convulsos, assistim a la degeneració d'institucions i valors que crèiem segurs i que vetllaven per nosaltres. Són moments de confusió, són moments de canvis. Ànims, l'avui és el demà.

    ResponElimina